nieuws

Rijkswaterstaat lanceert app voor onveilige situaties op het water

Rijkswaterstaat komt met een speciale app om beter inzicht te krijgen in risico's op het water. Recreanten en beroepsvaart kunnen met de app onveilige situaties melden.
"Denk aan situaties waarbij mensen gaan zwemmen in een vaargeul, twee schepen op elkaar botsen of een schip de grond raakt", zegt Joris Schouten van Rijkswaterstaat.
Bij een ernstig incident raadt Rijkswaterstaat af om de app te gebruiken. "Dan moet je zo snel mogelijk de hulpdiensten inschakelen."

Eenvoudige app

De app werkt volgens Schouten heel eenvoudig. "Bij het openen van de app zie je een schermpje waar je de gevaarlijke situatie kunt melden. De locatie waar je je begeeft, vindt de app automatisch."
Schouten: "Bij een melding ondernemen we niet meteen actie. Stel dat er op een specifieke locatie veel meldingen zijn, analyseren we de situatie en de plek. Aan de hand daarvan gaan we bepalen hoe we de vaarweg een stukje veiliger kunnen maken", vertelt Schouten.

Android en App Store

De Vaar Melder-app is voor Android-gebruikers vanaf deze week te downloaden in Playstore. Vanaf volgende week is de app ook voor de Iphone in App Store te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.