nieuws

Marktkoopman uit Berlijn wordt 'Europees Kampioen' standwerken op jubilerende markt in Enschede

Kurt Janzen is Europees Kampioen standwerken. Oud-burgemeester en juryvoorzitter Jan Mans wees de Berlijnse koopman vanmiddag aan als winnaar. Â
Het standwerkersconcours in Enschede was het slotstuk van de viering van 500 jaar markt in de stad. Vijfentwintig marktkooplieden hadden zich aangemeld voor het spektakel dat duurde van 11.00 uur en 17.00 uur. Marktkooplui uit België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland waren de hele dag in de weer om uit te maken wie het beste zijn of haar producten kon aanprijzen. 

Oud-burgemeester Jan Mans

De standwerkers werden beoordeeld op overtuigingskracht, spreekvaardigheid en gevatheid. Een (mystery) jury bestaande uit burgemeesters Gerrit-Jan Kok (Haaksbergen), Rob Welten (Borne) en een aantal wethouders liepen samen met juryvoorzitter en oud-burgemeester van Enschede Jan Mans enkele keren over de markt.  

Juliennesnijders, autopoets en anti-skim hoesjes

Kurt Janzen uit Berlijn werd door de jury gekozen als Europees Kampioen. De verkoper van juliennesnijders sleepte dankzij een gedegen verhaal en goede presentatie de titel in de wacht. Henk Veldhuis uit Stadskanaal werd met z'n autopoets tweede en Thijs Koert derde met een anti-skim hoesje voor pinpassen en creditkaarten. Alle standhouders deden ondanks het druilerige weer goede zaken. De prijzen werden uitgereikt door Jan Mans in het Muziekcentrum Enschede.

500 jaar markt

Voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante handel (CVAH) kijkt tevreden terug op de festiviteiten voor de jubilerende Enschedese markt. Eén van de oudste markten in Nederland viert dit jaar het 500-jarige bestaan. De wekelijkse markt telt dinsdags zo'n vijftig kramen en zaterdags honderdtwintig.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.