nieuws

Val van flat in Almelo: zes gearresteerde Polen verdacht van poging tot doodslag

De zes mensen die gisteren zijn aangehouden na de val van een man van de vierde verdieping van een flat aan de Gerard Doustraat in Almelo worden allemaal verdacht van poging tot doodslag. Dat zegt de politie. Vandaag worden ze door de recherche verhoord.
De verdachten zijn twee vrouwen van 42 en 50 jaar en vier mannen van 24, 27, 39 en 42 jaar. Net als het 34-jarige slachtoffer hebben ze de Poolse nationaliteit. Er worden vandaag tolken ingeschakeld om de toedracht van de gebeurtenis gisteravond te achterhalen.

Slachtoffer in 'zeer kritieke toestand'

Het slachtoffer viel rond 20.30 uur van de vierde etage van het flatgebouw. Hij lag aan de achterkant van de flat en was niet aanspreekbaar. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en wordt vanwege zijn verwondingen in slaap gehouden. Hij verkeert volgens de politie in "zeer kritieke toestand."
Gisteravond hebben getuigen al aan de politie verklaar dat er vermoedelijk een conflict was in de flatwoning waar het slachtoffer en zes andere personen waren. Vandaag gaat het buurtonderzoek van de politie aan de Gerard Doustraat in Almelo verder.

Buurtbewoner zag vrouw over railing klimmen

Een buurtbewoonster zegt dat rond de gebeurtenis in dezelfde flatwoning, maar dan aan de voorkant een van de vrouwen naar beneden wilde springen. Ze zat al op de railing en werd door de aanwezige mannen naar binnengetrokken. Een andere buurtbewoner hoorde een gil en zag kort daarna iemand roerloos op gras liggen. De politie heeft deze informatie nog niet bevestigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.