nieuws

PvdA neemt geen genoegen met uitleg over niet uitrukken brandweer in Goor

De PvdA-fractie in de gemeente Hof van Twente is ontevreden over de uitleg die door burgemeester Nauta is gegeven over het niet uitrukken van de brandweer vanuit de kazerne in Goor bij sommige branden. Onlangs ontstond er commotie nadat een brand op een steenworp van de kazerne in Goor geblust moet worden door een korps uit een andere plaats.
De kwestie is in de gemeenteraad van de Hof van Twente aangekaart. Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat het soms niet in actie komen geen onwil is van de brandweermensen in Goor, maar een gevolg van organisatie en veiligheidsbeleid.
Volgens de PvdA is weinig aandacht gegeven aan de redenen waarom het komt dat de brandweer van Goor niet altijd uitrukt, zelfs niet als het vlak voor de deur brandt. Het verhaal is blijven steken in de kritiek dát de brandweerlieden niet in actie kwamen en de constatering dat ze daar niks aan kunnen doen.

Kritiek wordt PvdA kwalijk genomen

"Onze vragen hebben geen betrekking op het gedrag van de brandweermensen, maar op het beleid dat wordt gevoerd", aldus fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA. Hij stelt dat het zijn fractie kwalijk wordt genomen dat geen genoegen wordt genomen met het brandweerverhaal. 
"Je moet eerst uitgebreid recht zetten dat jouw vragen niets te maken hebben met de inzet van de lokale brandweermensen, maar met die van de bestuurders die over die inzet gaan. Laat het nu juist die bestuurder zijn die een verhaal houdt over brandweermensen die aangeslagen zijn door alle kritiek. Als ik bestuurder zou zijn zou ik aangeven dat de kritiek gericht moet zijn op de verantwoordelijke bestuurder." 

Informatie ontbreekt

"Wij hebben sterk de indruk dat het niet uitrukken van de brandweer in eigen omgeving een direct gevolg is van de regionalisatie van de brandweer. Bovendien hebben wij gehoord dat op de dag van de brand de brandweermensen naar een cursus elders waren waardoor er geen dienstdoende commandant voorhanden zou zijn geweest. Maar of die informatie klopt, weten we nog steeds niet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.