nieuws

Deventer partijen willen onafhankelijk klachtenpunt voor uitkeringsgerechtigden

Gemeentebelang en Deventer Sociaal dringen aan op het instellen van een onpartijdige instantie voor het afhandelen van klachten over sociaal werkbedrijf Deventer Werktalent en inkomensondersteuning. In een motie, die aanstaande woensdag in de raad wordt behandeld, geven de partijen aan dat de huidige klachtenprocedure cliënten onvoldoende garanties geeft als het gaat om de afhandeling van klachten.
Tot nu toe worden ingediende klachten behandeld door medewerkers van de afdeling waarover de meldingen gaan. Dat kan volgens de partijen leiden tot een gevoel van machteloosheid bij een groep mensen die al erg kwetsbaar is.

Ontevreden cliënten

Bij meerdere partijen zijn de afgelopen tijd meldingen van ontevreden cliënten binnengekomen. Deze zijn nooit officieel ingediend, omdat de mensen door het ontbreken van afhankelijkheid en onpartijdigheid vrezen voor de gevolgen, in hun geval hun inkomen.
Alleen al de heersende angst dat klachten mogelijk niet op de juiste manier kunnen worden afgehandeld, is volgens Marco Schoemans van Gemeentebelang en Kitty Schmidt van Deventer Sociaal een reden voor het instellen van een onpartijdige klachtenafhandeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.