nieuws

Hanzedagen trekken 225.000 bezoekers; organisatie en ondernemers positief

De IJsselkade van Kampen
De IJsselkade van Kampen
Kampen Marketing kijkt tevreden terug op het evenement de Hanzedagen. Zo'n 225.000 bezoekers hebben de stad bezocht tussen 15 en 18 juni.
"De indruk van een gastvrije stad is achtergebleven en dat is precies wat wij hoopten." Roeland Tameling van Kampen Marketing kijkt tevreden terug. Net als bij burgemeester Koelewiijn overheerst het positieve gevoel van de Hanzedagen. 

Complimenten

"Wij hebben vooraf en tijdens de Hanzedagen veel publiciteit gehad, dat is fijn. Je hoopt toch dat veel mensen de stad weten te vinden. Achteraf kregen wij van deelnemende partijen en bezoekers veel complimenten. We hopen dat deze mensen in maart 2018 nog eens terugkomen voor Sail Kampen." Tameling vond nog meer dan het aantal bezoekers de sfeer belangrijk "en die was goed".

Ondernemers overwegend positief

De ondernemers in de stad kijken ook tevreden terug, al zal een enkeling misschien een tegenvallende omzet hebben gehad. "Daar ging het ook niet echt om, zoiets inschatten is lastig. Wat wel is gelukt, is een goede indruk van onze stad te hebben gegeven."
Nardus Koster van de Ondernemers Vereniging Kampen is blij dat Kampen positief in het nieuws is gekomen. "Dat sommige ondernemers meer of minder omzet hebben gedraaid is natuurlijk niet echt in te schatten van te voren. Het ligt er ook aan welke verwachtingen je zelf hebt als ondernemer. Het kan heel goed dat de bezoekers in een later stadium nog eens terugkomen naar jouw winkel en daar hopen wij als OVK natuurlijk op."
Overigens zegt het aantal bezoekers Koster niet veel. "Voor mijn gevoel waren er meer mensen in de stad, maar je gaat af op wat de gemeente, politie en organisatie inschatten. Dat blijft lastig."

Sail 2018

Kampen Marketing kijkt nu vooruit naar het volgende evenement, Sail Kampen in maart. "Wij hopen veel mensen van de Hanzedagen daar dan opnieuw te ontvangen, wat ons betreft van harte welkom."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.