nieuws

Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland slaat tenten op bij Rijssen

Wie over de A1 bij Rijssen rijdt kan het bijna niet ontgaan. In en rond meerdere tenten in een weiland langs de snelweg wordt de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland gehouden.
Tientallen bedrijven en instellingen hebben een plek gevonden in één van de tenten of in de open lucht. Uiteraard zijn de nieuwste snufjes op het gebied van onder meer mechanisatie, melktechniek, stalbouw, stalinrichting en mestverwerking te bewonderen.

Vierde keer

De beurs wordt voor de vierde keer gehouden. In het verleden speelde het zich af in de Achterhoek, deze keer is voor de gemeente Rijssen-Holten gekozen. "Toch wat centraler als je bedenkt dat we mensen uit Twente, Salland, de Achterhoek en ook Duitsland willen bedienen", zegt Johan Wolters namens de organisatie.
Nieuw dit jaar is Farm to Fork, waarbij meerdere bedrijven laten zien hoe producten als melk en kaas precies gemaakt worden. Farm to Fork is over komen waaien uit Amerika. "Voeding wordt steeds belangrijker en wij als agrarische wereld willen graag laten zien hoe we te werk gaan", zegt Wolters.

Ook de consument

De Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is ook morgen en donderdag geopend. De organisatie hoopt rond de 20.000 bezoekers te verwelkomen. Naast agrariërs hoopt de organisatie dat ook de consument de weg naar de beurs weet te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.