nieuws

Definitief: Jagtlusterallee bij Nieuwleusen wordt 60 kilometerweg

Na veel overleg, een actiegroep en de vele vergaderingen is het hoge woord eruit. De Jagtlusterallee bij Nieuwleusen wordt definitief een 60 kilometerweg. Alle raadsleden van de gemeente Dalfsen stemden daar vanavond mee in.
De belangrijkste verkeersverbinding tussen Nieuwleusen en Dalfsen is toe aan een opknapbeurt. Voor de opknapbeurt waren twee verschillende scenario's uitgedacht: één met een 60-kilometervariant en één met een 80-kilometervariant. 
De zeshonderd bomen langs de weg zouden sneuvelen als de weg een 80 kilometerweg zou worden. Een doorn in het oog voor actiegroep Behoud Bomen Jagtlusterallee, die twee maanden geleden een petitie startte om de bomen te behouden en pleitte voor een 60 kilometerweg.

Groei

De ondernemers in Nieuwleusen staan recht tegenover de leden van de actiegroep. "Het huidige besluit vormt een belemmering voor de toekomstige groei van Nieuwleusen en omgeving, een groei die de gemeente ook heeft voorspeld", legde onderneemster Arenda Brinkman drie weken geleden uit.
"Bij die groei hoort een ontsluitingsweg waar een snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan", meent Brinkman. En geen 60-kilometervariant, zoals de gemeenteraad nu heeft besloten.

Geld

De gemeenteraad heeft een bedrag van 1.8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verbetering van de weg. Aan de westkant van de weg komt een fietspad met twee richtingen.

N377

De knelpunten die de ondernemers waarnemen bij de N377 en de Jagtlusteralle hoeven geen probleem te zijn volgens wethouder Ruud van Leeuwen. Een aantal partijen vroeg vanavond aan de wethouder of een extra afslag van de N377 naar het industriegebied De Grift een oplossing was, maar volgens de wethouder is er nu ruim capaciteit voor de afwikkeling van het verkeer. De N377 valt onder de provincie, dus daarvoor zou hulp nodig zijn van de provincie. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.