nieuws

Lerarentekort in basisonderwijs, het wordt ook een probleem voor de ouders

De staking in het basisonderwijs is niet alleen een zaak die de leerkrachten aangaat. De problemen waarmee de scholen te maken hebben, komen uiteindelijk ook thuis bij de ouders terecht. Â
Dat zegt directrice Loles Bobo Ruiz van de Geert Groteschool in Zwolle. De basisschool doet mee aan de landelijke onderwijsstaking, maar dat wil niet zeggen dat de leerkrachten van deze Zwolse school een uurtje later beginnen.
"We zijn gewoon aan het werk gegaan met een brainstormsessie waarin we het probleem van het lerarentekort in het basisonderwijs voor onze school in kaart proberen te brengen", aldus Bobo Ruiz.

Maatschappelijk probleem

De werkdruk in het basisonderwijs wordt volgens haar een maatschappelijk probleem als er geen oplossingen komen. "De effecten en de impact van het op school onvoldoende leraren en adequate invallers voorhanden hebben, leidt er toe dat kinderen naar huis worden gestuurd. Dan hebben de ouders een probleem."
De Geert Groteschool heeft zelf te maken met een tekort aan invalkrachten als leraren door diverse oorzaken tijdelijk uitvallen. "Dan komt het voor dat we sommige groepen geen les kunnen geven en de kinderen uiteindelijk thuis moeten blijven."  
De kinderen konden vandaag om half tien na de staking gelukkig wel weer op de Geert Groteschool terecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.