nieuws

Premier Rutte spreekt met Indiase premier over ontvoering meisje (3) door oud-Dedemsvaarters

Vader en ontvoerde Insiya Hemani
Vader en ontvoerde Insiya Hemani
Premier Mark Rutte heeft gisteren onder vier ogen gesproken met zijn Indiase ambtgenoot Narendra Modi over de ontvoering van de 3-jarige Insiya Hemani. Dat meldt Dedemsvaart.nu. Van deze ontvoering worden onder anderen twee oud-Dedemsvaarters verdacht.
Het meisje Insiya werd eind september meegenomen uit een woning in Watergraafsmeer. Ze is vermoedelijk in opdracht van haar vader ontvoerd en meegenomen naar India.

'Trieste zaak'

"Deze trieste zaak houdt heel Nederland bezig", zei Rutte na afloop van het gesprek tegen misdaadverslaggever John van den Heuvel. "Ik ga niet over de juridische achtergronden van deze zaak, maar we doen er achter de schermen alles aan om Insiya en haar moeder op zijn minst normaal contact te laten hebben."

Beloften kan Rutte niet doen. Eerder hield demissionair minister Bert Koenders zich al bezig met de zaak. Zijn contact met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken heeft nog niets opgeleverd. De onderhandelingen zitten op dit moment muurvast.

Rechtszaak gaat door

Intussen gaat de rechtszaak tegen de vermoedelijke ontvoerders door. De twee oud-Dedemsvaarters, vader en dochter, mogen het proces in vrijheid afwachten. Eén verdachte, een Amerikaanse oud-marinier, zit nog vast vanwege vluchtgevaar.
Op 12 juli is de volgende zitting gepland, maar ook dan komt de rechtbank niet aan een inhoudelijke behandeling toe. Twee verdachten zitten nog vast in de Verenigde Staten en Irak. Het Openbaar Ministerie is bezig om hen te laten uitleveren aan Nederland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.