nieuws

Erfgoedprijs Zwolle-Kampen is voor GGD IJsselland

De Erfgoedprijs Zwolle-Kampen is dit jaar voor GGD IJsselland. De GGD krijgt de prijs, omdat de organisatie het rijksmonumentale pand aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle heeft laten verbouwen met oog voor de cultuurhistorische waarde van het monument.Â
Het pand van de GGD is verbouwd naar de wensen van tegenwoordig, maar daarbij is volgens de jury gekozen voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Zo is de hoofdentree aan de Zeven Alleetjes in ere hersteld, zoals het door de architecten bij de bouw ooit bedacht was.
Het kantoorgebouw werd in 1939 gebouwd voor de N.V. Electriciteits Fabriek IJsselcentrale. De Rotterdamse architect Van der Steur ontwierp het pand in samenwerking met zijn Zwolse collega Meijerink.

Erfgoedprijs Zwolle-Kampen

De Erfgoedprijs Zwolle-Kampen wordt sinds 2008 uitgereikt als waardering voor het restaureren, beheren en in stand houden van cultuurhistorisch erfgoed. De winnaar krijgt een oorkonde en een geldbedrag van €1000.-. Rond Open Monumentendag, dat dit jaar op 9 en 10 september plaatsvindt, wordt de prijs overhandigd door de gemeenten Zwolle en Kampen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.