Overijssel richt zich op sociale innovatie en start met De Pioniers

Investeer in mensen en maak optimaal gebruik van hun kracht. Dat is de boodschap die De Pioniers vanaf morgen gaan verkondigen in Overijssel. Zes ondernemers gaan hun ervaringen, tips en ideeën over sociale innovatie delen, om andere ondernemers te motiveren concrete initiatieven waar te maken. Onder de noemer 'De Pioniers, krachtclub voor ondernemend Overijssel'.

Met het nieuwe netwerk wil de provincie sociale innovatie in het voetlicht zetten en ondernemers stimuleren gebruik te maken van elkaars ervaringen. Volgens Gedeputeerde Van Hijum gaat het er om hoe bedrijven anticiperen op de snelle economische ontwikkelingen. "In Overijssel zijn er ondernemers die uitblinken in innovatie, op technisch en sociaal gebied. En juist dat laatste is belangrijk om de komende tijd op te focussen."

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat het succes van innovatie voor het overgrote deel wordt bepaald door sociale innovatie en voor een klein deel door technische innovatie. Daarom wil de provincie meer aandacht aan sociale innovatie besteden. 

De zes pioniers worden als ervaringsdeskundigen ingezet als ambassadeur, maar er zullen de komende tijd nog meer ondernemers aansluiten.

Meer over dit onderwerp:
Pioniers mkb ondernemers Nieuws
Deel dit artikel: