nieuws

Almelose fracties blijven twijfelen over reden voor blauwe schermen bij voedselbank

De fracties van Leefbaar Almelo en de Minima-partij blijven vasthouden aan hun uitspraken over de bedoeling van de blauwe schermen bij de voedselbank aan de Bornerbroeksestraat. Volgens de partijen moeten de schermen de huishoudens die gebruikmaken van de voedselbank uit het zicht houden. De fracties twijfelen aan de uitleg dat de schermen er staan om cliënten uit de wind en regen te houden.
De partijen baseren zich op uitlatingen van cliënten. Fractievoorzitter Bolhuis van de Minima-partij zegt zelfs dat personeel van het tegenovergelegen bouwbedrijf Hegeman gebruikers van de voedselbank heeft gefotografeerd. Intussen laat fractievoorzitter Hummels van Leefbaar Almelo weten dat de opmerkingen over Hegeman niet zo handig zijn geweest.

Voedselbank: uitlatingen zijn lulkoek

Coördinator Henk Zielhuis van de voedselbank in Almelo is teleurgesteld en boos over de uitspraken van de politieke partijen. "Wij hebben zelf die schermen geplaatst en de beschuldigingen aan het adres van Hegeman zijn echt lulkoek. Wij hebben een heel goede relatie met het bouwbedrijf."
Ook gelooft Zielhuis niets van klachten van omwonenden. "Laat de partijen zich druk maken om de armoede in de stad te bestrijden."
Fractievoorzitter Hummels zegt in een reactie dat hij ook vindt dat in Almelo actie moet worden ondernomen om de armoede aan te pakken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.