nieuws

Komende twee jaar geen instroom van beloftenteams in voetbalpiramide

Jong Twente tegen Jong Sparta
Jong Twente tegen Jong Sparta © Pro Shots
De KNVB heeft besloten de komende twee jaar geen beloftenteams in te laten stromen in de voetbalpiramide. Al sinds het begin van de voetbalpiramide is er, vooral vanuit het amateurvoetbal, weerstand tegen die ploegen.
De clubs die zich inschreven voor de voetbalpiramide werden afgelopen seizoen verdeeld over de Jupiler League, 2e divisie en 3e divisie. Door degradatie uit de 2e divisie en promotie vanuit de hoofdklasse is de verhouding voor komend seizoen erg scheef. In de 3e divisie zaterdag zitten liefst vijf beloftenteams (waaronder Jong FC Twente) en op zondag slechts een.
Onlangs hebben ook andere clubs aangegeven toch graag mee te willen doen aan de voetbalpiramide, waardoor er dus nog meer teams zouden instromen. Door de weerstand heeft de KNVB besloten dat in ieder geval twee jaar uit te stellen. De bond gaat met de clubs om tafel om tot een oplossing voor de periode daarna te komen.
Door de ophef rond de beloftenteams heeft de KNVB besloten vanavond ook de wedstrijdschema's nog niet bekend te maken. Wanneer dat wel gaat gebeuren is nog onduidelijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.