nieuws

Wie gooit in Almelo een glas in zijn gezicht? Man uit De Bilt houdt er blijvend letsel aan over

Mishandeling op het Amaliaplein in Almelo
Mishandeling op het Amaliaplein in Almelo
Hij had tot zaterdag 8 april niets aan zijn ogen, een normaal zicht. Nu heeft hij -7, veel hechtingen onder zijn oog en het netvlies is flink beschadigd. De politie zoekt een man op een scooter die een glas naar een 27-jarige man uit De Bilt gooide, waardoor hij zwaar oogletsel opliep.
Op zaterdag 8 april staat de man uit De Bilt met een groepje midden op straat op het Amaliaplein in het centrum van Almelo. Een scooter met daarop twee mannen wil over het plein rijden, maar ze kunnen er niet langs. Ze gaan met de scooter door de groep heen, waarbij de man uit De Bilt één van de mannen op de scooter een duw geeft.

Blijvend letsel

De man op de scooter stapt af, pakt een glas en gooit dat naar hem toe. "Het slachtoffer houdt hier blijvend letsel aan over", zegt Chantal Westerhoff van de politie.
"Zijn netvlies bleek een gatenkaas. Daar is noodgedwongen een buisje omheen geplaatst voor de stabiliteit. We willen de man op de scooter graag spreken om zijn kant van het verhaal te horen."

Camera's op Amaliaplein

"Er hangen camera's op het Amaliaplein waarop hij goed te zien is. We geven hem nog de kans zichzelf te melden. Gebeurt dat niet, dan maken we de beelden openbaar", zegt Westerhoff. Na twee weken hebben de mannen zich nog niet gemeld, waardoor op 13 juli de beelden, nu nog met de gezochte mannen onherkenbaar gemaakt, openbaar zijn gemaakt.

Update: Man meldt zich na tonen beelden

Een 22-jarige man uit Almelo heeft zich vrijdag 28 juli gemeld bij de politie na tonen van herkenbare beelden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.