nieuws

Voorarrest Engelsman die is aangehouden voor overval in 2003 in Zwolle met negentig dagen verlengd

Voorarrest verlengd
Voorarrest verlengd
Het voorarrest van de Engelsman, die vorige week werd aangehouden in verband met een overval in Zwolle in 2003, is met negentig dagen verlengd.
In juli 2003 werd een alleenstaande man in zijn woning in Zwolle overvallen door twee mannen. De bloemhandelaar werd mishandeld, met een mes gestoken en vastgebonden met tape. De daders gingen er zonder buit vandoor.
Tijdens het Forensisch Onderzoek werden diverse sporen veiliggesteld, waaronder DNA. De Engelsman kwam in beeld na een match met een DNA-profiel uit een DNA-databank in Engeland.

Tweede aanhouding

De politie heeft in 2003 een uitgebreid onderzoek ingesteld waarbij zij ook via de media aandacht heeft gevraagd voor deze zaak. In 2014 kwam een verdachte in beeld na een match met een DNA-profiel uit de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut.
Vervolgens zijn sporen opnieuw onderzocht door het Cold Caseteam Oost-Nederland. Dat leidde tot de aanhouding van een 34–jarige man uit Enschede. Hij is in eerste instantie vrijgesproken, maar het OM ging in hoger beroep tegen de uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.