nieuws

UIT-tips voor het weekend van 1 en 2 juli

Lepeltje Lepeltje in Zwolle
Lepeltje Lepeltje in Zwolle
Vilsteren bruist, Lepeltje Lepeltje in Zwolle, open dag bij FC Twente en de Crazy Car Crash in Bentelo. Het weekend heeft weer veel in petto.

Lepeltje Lepeltje Zwolle

Lekker eten, veel muziek en een mooie-spullen-markt. Dat is in het kort: ‘Lepeltje Lepeltje’ in Zwolle. Geniet van donderdag tot en met zondag van Dj’s en bands, speur naar originele items en kunst voor je huis, shop leuke vintage mode en proef lekkere dingen in het Pelwijkpark. Ook is er een kinderprogramma met workshops, theater en knutselactiviteiten. 

Vilsteren Bruist

Vilsteren Bruist. Neem zaterdag vanaf 09.00 uur een kijkje in de prachtige gebouwen die Vilsteren rijk is, snuffel tussen tweedehands spullen, hippe accessoires en regionale producten op de rommelmarkt en de natuurmarkt. En geniet van de vele muziek- en theateroptredens. Bij het ondergaan van de zon wordt het feest voortgezet in de feesttent.

Stoomdag d'Olde Mesiene Genemuiden

Zien hoe meer dan 160 jaar geleden de polder “Mastenbroek” werd drooggemalen? Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur staat d’Olde Mesiene aan de Kamperzeedijk in Genemuiden onder stoom tijdens de Stoomdag d'Olde Mesiene. Ook leuk om even te kijken bij het werkende Veneriete gemaal die met een voetgangersbrug te benaderen is. Geniet van het uitzicht over de polder Mastenbroek.

Open Dag FC Twente Enschede

Zondag is de open dag van FC Twente. Kom handtekeningen verzamelen, foto’s en selfies scoren, een kijkje nemen in de spelersbus en de dug-out. Ook rondom het stadion is er een kidsdorp met een Wipe-outbaan een Laserarena en voetbalspelletjes. Welkom tussen 12.00 en 18.00 uur. Met een van de hoogtepunten om 16.30 uur: de spelerspresentatie.

Crazy Car Crash Bentelo

De Midzomerfeesten Bentelo zijn een begrip in de regio. En ook het laatste onderdeel van deze feesten is een fenomeen op zich. De Crazy Car Crash met de autorodeo en de Banger-Race. Op een ovale baan van 400 meter, moeten de bestuurders een vast aantal rondes rijden waarbij alles geoorloofd is om elkaar uit de strijd te rijden. Leuk om naar te kijken dus. Het begint zondag om 12.00 uur.

Boeken- en Platenmarkt Diepenheim

De Boeken- en Platenmarkt in Diepenheim bestaat zondag uit tweedehands boeken, antiquarische boeken over streekhistorie, poëzie en beeldende kunst, elpee’s en cd’s. De waren staan vanaf 10.00 uur uitgestald op het plein onder de platanen in het centrum. Bezoek ‘s middags de Heerlijcke Markt bij Herberg de Pol, een galerie of leuke winkels. Wandel ook eens door de Tuinen van Diepenheim.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.