nieuws

Politie houdt drie mannen aan in onderzoek naar drugslab en hennepteelt

Na de inval in een horecapand aan de Deurningerstraat in Oldenzaal vanmorgen vroeg om zes uur heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. De inval maakt deel uit van een onderzoek naar een drugslaboratorium aan de Genselerweg in Ambt-Delden.Â
In het lege horecapand in Oldenzaal stond een hennepkwekerij met 260 planten opgesteld, die rijp waren om te worden geoogst. In verband hiermee is een 38-jarige man in zijn woning aan de Deurningerstraat in Oldenzaal aangehouden. Het horecapand en de woning zijn door de politie doorzocht. 
Tegelijkertijd werden twee mannen uit Hengelo, van 39 en 28 jaar, in hun woningen aangehouden.

Productie van synthetische drugs

De drie mannen worden verdacht van het opzetten van een drugslaboratorium dat op 28 december 2016 door de politie is ontdekt in een pand aan de Genselerweg in Ambt-Delden. In het pand werden goederen aangetroffen waarmee synthetische drugs kan worden gemaakt.
De mannen zullen vandaag verder worden verhoord over hun rol bij het opzetten van het drugslaboratorium in Ambt-Delden en de betrokkenheid bij de aangetroffen hennepkwekerij in Oldenzaal.

Bestuursrechtelijke maatregelen

De politie gaat het oprollen van de hennepkwekerij in een ambtelijke rapportage aanbieden aan de gemeente Oldenzaal. De gemeente kan dan overwegen om bestuursrechtelijke maatregelen op te leggen tegen de eigenaar van het pand. Dit past in de aanpak van ondermijning door politie, OM en gemeenten in Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.