nieuws

Oudste Overijsselse deelnemer Triathlon Holten: Ferdi de Boer uit Losser

Met zijn 69 jaar is de Losserse Ferdi de Boer komend weekend de oudste Overijsselse deelnemer aan de 33e editie van de Triathlon Holten.
'Het is niet de eerste keer dat ik de oudste deelnemer bij een triatlon. Best bijzonder want het sporten gaat me nog heel makkelijk af', aldus De Boer.

Oud ijzerboer

In Losser is Ferdi vooral bekend als oud ijzerboer. Dit omdat hij al jaren oud ijzer inzamelt voor goede doelen. Per jaar haalt hij rond de € 50.000,- op. Van dit bedrag organiseert De Boer uitjes voor bijvoorbeeld Losserse senioren maar ook mini-vakanties voor cliënten van de Voedselbank. 
'Nadat ik zelf genezen ben van kanker wilde ik iets doen voor de medemens. Het inzamelen van oud ijzer kwam op mijn pad en het voelt goed om iets voor goede doelen te doen', aldus de sportieve Lossernaar.

Triathlon Holten

Komend weekend dus de Triathlon Holten mét Ferdi de Boer. 'Van de dokter mag ik sporten, maar dan wel iedere dag. Oftewel voor de gezelligheid en met niet al te veel inspanning. En dat doe ik dus ook. Heerlijk met mijn fietsmaten door Twente toeren bijvoorbeeld. Zaterdag de Triathlon Holten. Een zware triatlon met een prachtig slot. Het centrum van Holten is fantastisch om als sporter te finishen, wat een sfeer hangt er dan in het centrum van het Sallandse dorp. Ik verheug me erop', aldus de oudste Overijsselse deelnemer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.