Mbo-studenten Lars en Johan scoren internethit met zelfgemaakte bierstamtafel

Een schoolproject van mbo-studenten Lars Teunissen en Johan van Dorp gaat het hele internet over. Voor hun opleiding mechatronica aan het Deltion College in Zwolle bedachten de twee een bierstamtafel, een machine die ervoor zorgt dat je zonder moeite een biertje krijgt.

Een filmpje waarin te zien is hoe de stamtafel werkt, wordt op verschillende plekken op internet gedeeld en is al tienduizenden keren bekeken.

Origineel plan

"We kregen als opdracht om een lift te maken. Wij wilden wat originelers bedenken, iets dat je ook nog kan gebruiken als het project is afgerond", vertelt Lars. 

Hoe werkt het?

Het frame is in een koelkast gebouwd, zo blijven de biertjes lekker koud. "De baan waar de flesjes inleggen heeft wat weg van een knikkerbaan. Als er op de knop wordt gedrukt wordt er een flesje tussen twee zachte blokken geklemd, vervolgens valt het flesje in een liftbakje en zorgt een motortje ervoor dat het biertje omhoog komt. 

Die voldoende zit wel goed

Of de jongens een voldoende hebben gehaald voor hun project is nog niet bekend. De twee moeten vanavond aan publiek van ouders de stamtafel demonstreren.

Maar Lars denkt dat het wel goed komt: "Het was nog even spannend of we het op tijd afkregen, in een eerder stadium zeiden docenten al: 'hiervoor krijgen jullie al een voldoende'. Dus die voldoende zit wel goed."

Internethit

De uitvinding van de jongens is een internethit te noemen. Op onder andere de Facebookpagina van Poar Neem'n en Dumpert hebben de video gedeeld, daar werd de video respectievelijk 61.000 en 145.000 keer bekeken. 

"Dat hadden we nooit verwacht. We hebben het voor de lol naar Poar Neem'n gestuurd. Maar dat het zo snel zou gaan, en voor we het wisten stond het ook op Dumptert."

Over wie uiteindelijk de uitvinding mee naar huis neemt zijn de jongens nog niet uit. "Daar moeten we het nog even over hebben", lacht Lars.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deltion College IJsseldelta Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: