Buren schrikken van ontruiming winkelcentrum Deventer : “Het was echt niet leuk”

Een aantal bewoners van appartementen boven het winkelcentrum in de Deventer wijk Colmschate schrok donderdagmiddag flink toen er ineens brandweerlieden voor de deur stonden. Ze moesten per direct hun huis verlaten vanwege het gaslek dat was ontstaan.

 “Mijn kleindochter was bij mij en we zaten Memory in de slaapkamer te spelen. Toen ging de bel. Mijn man deed open en zei: ‘Kom we moeten naar buiten, kom op!’,” vertelt een bewoonster.


'Het overrompelt je'
“Er stonden ineens drie mannen in van die gele pakken met van die helmen voor mijn deur,” vertelt haar buurvrouw. ”We moesten eruit. Ik vond het niet leuk, het was echt niet leuk. Het overrompelt je een beetje.”


“Ik dacht: help! Ik zei tegen die kleine meid, die is 6 geworden, we moeten naar buiten, er is lekkage.”


'Heel fijn ontvangen'

De bewoners werden eerst opgevangen bij een pizzeria tegenover het winkelcentrum, maar konden even later terecht in wijkcentrum de Fontein.

“Ze hebben ons heel fijn ontvangen en ons ook nog eten gegeven.”


'Nu al aan de wijn ja'
Een andere vrouw begint te lachen. Ze heeft een leeg bord voor zich staan en zit aan een glaasje. “Nu al aan de wijn, ja.”

Een oudere vrouw is lovend over de kookkunsten van de kok: “Ze hebben macaroni voor ons gemaakt, dat was best lekker. Ik had dat nog nooit gehad.”


Iedereen naar huis huis
In totaal werden er vanmiddag achttien appartementen ontruimd. De bewoners konden vanavond allemaal terug naar hun eigen huis.

Deel dit artikel: