nieuws

Curatoren geven claim op Rabobank aan voormalig eigenaren failliete Oad

Oad
Oad © ANP / bewerking RTV Oost
De curatoren in het Oad-faillissement dragen hun claim op de Rabobank over aan de familie Ter Haar, de voormalige eigenaren van de reisorganisatie uit Holten. Dat schrijven de curatoren in de nieuwste faillissementsverslagen. 
De voormalige eigenaren claimden in een eerdere rechtszaak miljoenen euro's van de Rabobank. De bank zou het bedrijf moedwillig en onzorgvuldig richting een faillissement hebben gekoerst terwijl er volgens de familie Ter Haar voldoende levensvatbaarheid in het bedrijf zat.
Die rechtszaak verloor de familie Ter Haar op formele gronden. Volgens de rechtbank kon de claim niet worden ingediend door de familie, wel door de onderneming/curator.
Daarna hebben de curatoren onderzocht of zij een procedure tegen de bank konden beginnen. De conclusie is dat zo'n zaak enorm kostbaar is, met een ongewisse uitkomst. "Bij een voor de curatoren ongunstige uitspraak wordt de boedel ook nog eens veroordeeld in de kosten van de procedure. Dat vonden wij niet in het belang van de crediteuren in het faillissement van Oad."
De familie Ter Haar zal een eventuele nieuwe procedure tegen de Rabobank zelf moeten gaan betalen. Mocht die procedure leiden tot de toekenning van een schadebedrag, dan vloeit daarvan een substantieel deel in de boedel van Oad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.