nieuws

Voetbalsupporter Go Ahead Eagles krijgt werkstraf voor slaan agent

ME grijpt in voor wedstrijd GA Eagles-Ferencvaros
ME grijpt in voor wedstrijd GA Eagles-Ferencvaros
Een 34-jarige man uit Twello heeft van de rechtbank in Assen een werkstraf gekregen van 50 uur. De voetbalsupporter deelde voor de Europese wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen het Hongaarse Ferencvaros een vuistslag uit aan een agent, die hij ook 250 euro schadevergoeding moet betalen.
De voetbalfan was in juli 2015 in Emmen waar de voetbalwedstrijd werd gespeeld. Het uitwijken naar de Drentse plaats was noodzakelijk omdat het eigen stadion van de Deventer club werd verbouwd.
Vlak voor de wedstrijd braken er in het Emmer centrum rellen uit tussen fans van beide clubs. Ruim 200 agenten en de ME rukten uit om die de kop in te drukken. De supporters gooiden met stenen en sloegen met hun broekriemen. Tijdens een charge van de ME hield de Twellonaar halt en sloeg hij met zijn rechtervuist tegen het voorhoofd van een agent. De daad van de man is op video vastgelegd. De beelden werden vertoond aan de begeleiding van de supporters en die herkenden de verdachte. 

Officier gelooft niet in zelfverdediging

De man zelf verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld, nadat hij van achteren meerdere malen was neer geknuppeld. "Ik weet niet of ik met een agent te maken had of niet. Ik verweerde me. Ik had helemaal geen intentie om met opzet te slaan", zei hij.
De officier van justitie hechtte geen geloof aan dit relaas. De ME was bezig om de binnenstad schoon te vegen, dat kon hem niet ontgaan zijn. De rechter sloot zich daarbij aan: "U zocht zelf het geweld op."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.