nieuws

CDA wil gevolgen vliegroutes Lelystad Airport voor Overijssel in kaart

Lelystad Airport vliegtuig vliegveld
Lelystad Airport vliegtuig vliegveld
Het CDA in Overijssel wil dat de gevolgen van de nieuwe vliegroutes vanaf Lelystad Airport voor Overijssel in kaart gebracht worden. Volgens de partij is de communicatie op dit moment te onduidelijk en veroorzaken alle ontwikkelingen steeds meer onrust.
"Het wordt tijd dat er onderzoek wordt gedaan naar de effecten van Lelystad Airport voor de inwoners en de economie van Overijssel. Tot nu toe is dat niet gebeurd", reageert Statenlid Bouwien Rutten. 

Niet enkel negatieve effecten

Die effecten hoeven volgens Rutten niet enkel negatief te zijn. "Welke kansen biedt de uitbreiding van Lelystad Airport de regio's in Overijssel en hoe kunnen we die kansen verzilveren?", stelt het Statenlid als vraag. 
Langzamerhand wordt er steeds meer duidelijk over de gevolgen voor Overijssel van het besluit om de groei van Schiphol op te vangen op Lelystad. Zo zouden de nieuwe vliegroutes de doodsteek kunnen betekenen voor vliegveld Teuge. Ook het zweefvliegen in Lemelerveld dreigt in de problemen te komen.

Teuge belangrijk voor regionale economie

Volgens Rutten heeft het vliegveld in Teuge een belangrijke functie voor de veiligheid en de economie van Oost-Nederland. Zo is Teuge de basis voor de politiehelikopter. "Dit is een groot risico voor de veiligheid in heel Oost-Nederland en vooral voor de economie in de Stedendriehoek."
Tijdens de commissievergadering op 5 juli stelt Rutten namens de CDA-fractie vragen over dit onderwerp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.