nieuws

'Bert Kuiper was toegankelijke man, een echt mensen-mens'

Hij was een echt mensen-mens, heel toegankelijk. Een fijne man. Oud-wethouder Sjoers van Almelo kijkt met een warm gevoel terug op zijn collega Bert Kuiper, die gisterochtend is overleden. "Een mooi mens."
Kuiper overleed gisteren na een kort ziekbed. "Heel triest, ook voor zijn vrouw en kinderen. Veel te jong, en als je kijkt hoe snel het is gegaan..." Anthon Sjoers is erg van het nieuws geschrokken.

Toegankelijk

Veertien jaar werkten Sjoers en Kuiper samen in het college van Almelo. Sjoers kijkt terug op een fijne samenwerking. "Ik vond hem als wethouder heel toegankelijk. Hij had overal in de stad contacten. Die contacten waren zijn beste punt, heel belangrijk als wethouder."
"Hij had een groot hart voor cultuur in de stad, was ook altijd bij uitvoeringen aanwezig. En de wijk Nijrees is zijn grootste verdienste."

Gijzeling

De gijzeling in het stadhuis in 2008, waarbij Kuiper en een aantal anderen door een bewapende horecaondernemer worden gegijzeld, staat Sjoers ook in het geheugen gegrift. "De man wilde verhaal halen op het stadhuis en was op zoek naar mij. Maar ik was op dat moment niet aanwezig. Toen heeft de man een aantal mensen gegijzeld in Bert zijn kamer."
Kuiper heeft een groot aandeel in de goede afloop van de gijzeling. "Hij heeft de gijzelnemer tot rust gebracht door zijn rustige benadering."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.