nieuws

SP Zwolle wil dat college actie onderneemt voor behoud Thorbeckegrachtconcert

Thorbeckegrachtconcert tijdens Stadsfestival 2015
Thorbeckegrachtconcert tijdens Stadsfestival 2015
De SP in Zwolle maakt zich zorgen over de toekomst van het Stadsfestival in Zwolle. Dit weekend werd bekend dat het afsluitende concert van het festival, het Thorbeckegrachtconcert, niet doorgaat vanwege geldgebrek.
De raadpartij wil dat het college van burgemeester en wethouders zich inzet om de toekomst van het Stadsfestival veilig te stellen. SP-raadslid Koen van Baal noemt het "onbegrijpelijk dat dit concert niet meer doorgaat". Volgens Van Baal is is het Thorbeckegrachtconcert de parel van het festival. 

Vervangend concert wellicht niet gratis

Dat het vervangende concert mogelijk niet gratis toegankelijk is, baart Van Baal zorgen. "Dat zou het open karakter van het Stadsfestival tenietdoen." De SP vindt het belangrijk dat het Stadsfestival behouden blijft als cultureel evenement in de stad en dringt aan op actie. 
De partij wil van het college weten of er actie ondernomen gaat worden om het concert gratis toegankelijk te houden en de SP wil weten of het college bereid is actie te ondernemen om de toekomst van het festival veilig te stellen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.