Stichting Stadsfestival Zwolle verbaasd over vragen van SP

De stichting Stadsfestival Zwolle is verbaasd over de vragen die de Zwolse SP fractie heeft gesteld aan het gemeentebestuur over het slotconcert van het Stadsfestival.Â

Het muziek-evenement dat voorgaande jaren op een podium midden in de Thorbeckegracht werd gehouden wordt verplaatst naar een podium naast theater de Spiegel. Dat is goedkoper en ook daar ligt een gracht. Volgens de stichting is alleen de locatie gewijzigd, maar blijft het ook naast het theater mogelijk om vanuit bootjes naar het podium te kijken.

De SP wil van het gemeentebestuur weten of zij het ook jammer vinden dat het slotconcert niet meer aan de Thorbeckegracht wordt gehouden. Ook vraagt de partij of de gemeente financieel kan bijspringen.

Voorgaande jaren lag de organisatie in handen van Niek van de Sprong producties. Die gaf eerder dit jaar de opdracht terug aan de stichting Stadsfestival. Organisatorisch en financieel zou het volgens van der Sprong niet haalbaar zijn.

De Zwolse Theaters heeft de organisatie overgenomen en bepaalden dat het slotconcert in de gracht naast theater de Spiegel gehouden kan worden. Dat sluit aan bij andere culturele en muziekevenementen in en rond het theater en het is goedkoper.

De SP vraagt zich ook af of er bij het slotconcert entree wordt geheven. Volgens de stichting Stadsfestival is deze toegang gratis. Het slotconcert van het Stadsfestival is op zaterdag 2 september.

Deel dit artikel: