nieuws

Pancratiuskerk in Haaksbergen brokkelt af, stukken steen vallen naar beneden (UPDATE)

Een afbrokkelende Pancratiuskerk veroorzaakt een gevaarlijke situatie op de Markt in Haaksbergen. Vanmiddag vielen rond half vijf ineens stukken steen van de kerktoren naar beneden. Niemand raakte gewond.
Getuigen hebben direct de omgeving van de kerk afgezet door middel van lint. Er is contact gezocht met de gemeente en de parochie Sint Franciscus van Assisië.
Het oudste gedeelte van de kerk is in 1520 gebouwd, de meest recente restauratie vond plaats in 1974 tot 1976. Waardoor de steen is losgeraakt en of er nog meer naar beneden gaat vallen, is op dit moment nog niet duidelijk. 
De hoofdingang van de kerk kan tijdelijk niet gebruikt worden. Wat dit voor geplande kerkbijeenkomsten betekent, is nog niet bekend.

Veiligheidszone voor de kerk

De gemeente Haaksbergen heeft vanavond uit voorzorg dranghekken voor de Pancratiuskerk geplaatst om zo een ruimere veiligheidszone te realiseren.
Morgen wordt een hoogwerker ingezet om te controleren hoe ernstig de situatie is en om uit te zoeken van welk deel van het kerkgebouw de stenen precies loslaten.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.