overwegstoring

Levensgevaarlijk! Omstanders regelen verkeer op overweg in Raalte na seinstoring

Omstanders hebben vanavond enige tijd het verkeer 'geregeld' op de overweg van de Nieuwe Deventerweg in Raalte. De spoorbomen bleven daar gesloten na een seinstoring, wat grote hinder veroorzaakte voor het verkeer op de drukke N348.Â
Hoewel de begeleiding bij het oversteken van het spoor goed was bedoeld, ontstond zo toch een levensgevaarlijke situatie. Omdat de spoorbomen gesloten bleven en de alarmbellen bleven rinkelen was het niet duidelijk wanneer een eventuele trein in aantocht was. De politie stuurde de spontane 'verkeersregelaars' dan ook van het spoor af.     
De spoorwegovergang, die enkele weken geleden ook al storingen vertoonde, blijft vanavond bewaakt door politie en ProRail tot de storing is verholpen.
De trein tussen Heino en Raalte rijdt voorlopig niet. Treinreizigers op de lijn Almelo-Zwolle kunnen beter omreizen via Deventer. Of ze moeten de bus pakken.
De NS verwacht dat rond tien uur vanavond de situatie op het spoor weer normaal is en de dagelijkse dienstregeling kan worden hervat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.