nieuws

Leden Tweede Kamer dringen aan op overleg met provincies over vliegveld Teuge

Lelystad Airport vliegveld verkeerstoren
Lelystad Airport vliegveld verkeerstoren
Heeft demissionair staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu voldoende overleg gevoerd met de provincies Gelderland en Overijssel over de beperkingen voor vliegveld Teuge als gevolg van de aanwijzing van nieuwe vliegroutes voor Lelystad Airport? Dat willen de fracties van CDA, VVD en D66 in de Tweede Kamer graag weten. Ze hebben daarover Kamervragen gesteld. Â
Nieuwe vliegroutes voor Lelystad Airport brengen het regionale vliegveld Teuge tussen Apeldoorn en Deventer in de problemen. De vlieghoogten van sportvliegtuigjes worden drastisch beperkt, waardoor het onmogelijk is om nog met een parachute te springen. Teuge behoort naast Texel tot de belangrijkste paracentra van het land.
De Kamerfracties willen van de staatssecretaris weten of de provincies Gelderland en Overijssel betrokken zijn geweest bij het advies van de Alderstafel voor de aanwijzing van vertrek- en naderingsroutes voor Lelystad Airport. Gelderland, zo luidt het verwijt , zou hebben aangestuurd op een nieuwe vliegroute over Teuge. De provincie beweert echter van niks te weten.
CDA, VVD en D66 dringen er bij Dijksma op aan nieuw overleg te voeren met Gelderland en Overijssel als blijkt dat de provincies onvoldoende zijn betrokken bij de besluitvorming over de nieuwe vliegroutes en vlieghoogten voor Lelystad Airport en vliegveld Teuge. Als dat overleg er komt zou gezocht moeten worden naar alternatieven die minder negatieve gevolgen hebben voor Teuge.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.