nieuws

Gemeenteraad Staphorst akkoord met nieuwe vergunning motorclub AMBC

Motorclub AMBC in gemeentehuis Staphorst
Motorclub AMBC in gemeentehuis Staphorst
De gemeenteraad van Staphorst is akkoord met de plannen van motorclub AMBC om de motorcrossbaan te veranderen en anders in te richten. Met de verklaring van geen bedenkingen kan het college van burgemeester en wethouders de vergunning afgeven.
Er wordt al een aantal jaren gesteggeld over de nieuwe vergunning voor de motorclub. Bij eerdere vergaderingen over het onderwerp namen leden van de club zelfs hun motoren mee het gemeentehuis in.
De AMBC heeft in juni 2015 een aanvraag voor een vergunning ingediend om de motorcrossbaan te veranderen en anders in te richten. Ook moet er een minicrossbaan voor de jeugd komen, komen er parkeerplaatsen en wordt de geluidswal verhoogd naar zeven meter.
Het besluit wordt nu gepubliceerd en gaat daarna zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen nog in beroep tegen het besluit.

Positief maar afwachtend

De motorclub is blij met het besluit van de gemeenteraad. Maar bestuurslid Henk Schra wil nog niet te vroeg juichen. "Eerst ligt de vergunning nog zes weken ter inzage. Pas als de vergunning onherroepelijk is dan gaan we een vreugderondje rijden. Maar blij zijn we zeker! We wachten nu al zo lang op de nodige aanpassingen. Het is net alsof je tegen een voetbalvereniging zegt dat ze wel mogen voetballen, maar niet op het veld."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.