nieuws

Hardenberg akkoord met nieuw bestemmingsplan voor recyclebedrijf Jacobs

Gemeentehuis Hardenberg
Gemeentehuis Hardenberg
De legalisatie van recycle- en grindwasbedrijf Jacobs in Balkbrug is een stap dichterbij gekomen. Gisteravond is de gemeenteraad akkoord gegaan met een nieuw bestemmingsplan voor De Pol in Balkbrug, waar Jacobs gevestigd is.
Het bedrijf draait al een aantal jaren zonder de juiste vergunningen, maar dat wordt door de gemeente gedoogd omdat het bedrijf 'goed vergunbaar' wordt geacht.

Onderzoek

De rechter zette daar vraagtekens bij. In maart bepaalde de rechter - na klachten van de omwonenden - dat de gemeente eerst helder moest krijgen wat er precies op het terrein gebeurt, voordat het bestemmingsplan voor het bedrijf aangepast kan worden.
Na afronding van het onderzoek bleef de gemeente bij de wens om het bestemmingsplan te wijzigen. Dat nieuwe bestemmingsplan is nu dus aangenomen.

Risico

Omwonenden verzetten zich al tijden tegen legalisering van het bedrijf, omdat er volgens hen een groot risico is voor de omgeving. In het verslag van het onderzoek dat in opdracht van de gemeente is gedaan, staan volgens een woordvoerder van de tegenstanders onjuistheden.
Ook gisteravond kwamen tegenstanders naar de raadsvergadering om legalisering tegen te houden, maar het voorstel voor een nieuw bestemmingsplan is desondanks aangenomen. Daardoor is het nu mogelijk voor Hardenberg om Jacobs ook een nieuwe milieuvergunning te verlenen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.