nieuws

Overijssel en Gelderland praten met Dijksma over alternatieve vliegroutes Lelystad

Provinciehuis in Zwolle
Provinciehuis in Zwolle
Overijssel en Gelderland gaan maandag met demissionair staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu om tafel om opheldering te krijgen over de nieuwe vliegroutes van Lelystad Airport.
De Overijsselse gedeputeerde Annemieke Traag wil vooral weten of de routes nog aangepast kunnen worden. De routes lijken grote sociale en economische gevolgen te hebben voor Oost-Nederland.

Paracentrum

Traag wil met een zoektocht naar alternatieve routes bereiken dat het regionale vliegveld Teuge tussen Apeldoorn en Deventer open kan blijven. De nieuwe aanvliegroute naar Lelystad beperkt de vlieghoogten van sportvliegtuigjes, waardoor het paracentrum dicht moet.
Teuge behoort naast Texel tot de belangrijkste paracentra van het land. Ook Tweede Kamerleden van CDA, VVD en D66 hebben bij Dijksma aan de bel getrokken over de kwestie.

Geluidsoverlast

De nieuwe vliegroutes en vlieghoogten veroorzaken mogelijk ook geluidsoverlast in delen van Salland en de Kop van Overijssel. Ook die overlast wil gedeputeerde Traag maandag aankaarten bij de staatssecretaris.
Traag verwacht enige ruimte bij de staatssecretaris om te kunnen praten over alternatieve vliegroutes. "Anders waren we ook niet welkom voor een gesprek", aldus de gedeputeerde.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.