nieuws

Gedenksteen onthuld voor doodgeschoten Hengeloër

Exact tien jaar nadat Hengeloër René Holshuijsen door een politieagent werd doodgeschoten, is er een permanente gedenksteen onthuld. Een grote zwerfkei met daarop de tekst 'Geweld eindigt waar respect begint'. De steen is geplaatst vlakbij de watertoren in Hengelo in de wijk Berflo Es.
Op 6 juli 2007 voelde een agent zich bedreigd door René Holshuijsen, die met een vuurwapen bij zijn huis aan de Spartalaan stond. De agent schoot, René overleefde dat niet. 

Oude monumentjes verplaatst

Jarenlang maakte weduwe Angelique Holshuijsen monumentjes vlakbij de plek waar René overleed. Maar inmiddels is een groot deel van de wijk vernieuwd, waardoor het monument keer op keer verplaatst moest worden. 
Na overleg met de gemeente is er nu een nieuwe, definitieve plek. Angelique Holshuijsen is er blij mee. "Dit is de plek waar René vaak met Rachelle ging spelen, of de honden ging uitlaten. Deze plek is bedoeld voor iedereen. Iemand met verdriet, iemand die rust wil hebben, kinderen die gepest worden. Besef je dat je anderen geen pijn moet doen, want dat wil je zelf ook niet. Respecteer elkaar." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.