nieuws

Inwoners Raalte denken mee over fietsverbindingen bij nieuwe kruispunt Bos

Inwoners van Raalte en omstreken konden vanavond meepraten over de nieuwe fietsverbindingen bij het toekomstige knooppunt Bos. Dat de fietsers onder de N35 en het spoor doorgaan, staat vast. Waar deze tunnels precies worden geplaatst nog niet.
De nieuwe fietsverbinding komt ongeveer 400 meter van het nieuwe kruispunt af, in de richting van Almelo. Maar de exacte ligging is nog niet vastgesteld. 
Tijdens de inloopavond liggen op vier tafels kaarten met daarop een schets van het nieuwe kruispunt Bos, waar met rood het gebied is gearceerd waarbinnen de fietsverbinding moet komen.

Waarom?

Wethouder Wout Wagenmans van Raalte vindt het belangrijk dat bewoners kunnen meepraten. "We willen straks een breedgedragen besluit nemen en dus is het goed om burgers om hun mening te vragen."
De meeste bewoners reageren positief. "Het maakt mij niet zoveel uit waar de verbinding komt. Zolang het maar veilig is", vertelt een van de omwonenden.

Heino

De nieuwe verbinding betekent dat de fietsers uit Heino verder moeten fietsen. "Scholieren kiezen voor de kortste weg, dan komen er alsnog gevaarlijke situaties", vertelt een vrouw.
Dat realiseert de gemeente zich en dus hoopt ze een extra verbinding te kunnen realiseren waar de Heinose fietsers eerder onder het kruispunt door kunnen. Dit moet echter wel in het budget van 50 miljoen passen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.