nieuws

Esmee danst in de Lion King: "De eerste keer was super spannend"

Dansen is haar grootste passie. Dat ze dat nu elke dag voor haar werk kan doen, is een droom die uitkomt. Esmee Cornet uit Haaksbergen danst namelijk in de musical The Lion King.
"Voor mij is het heel uniek en bijzonder dat ik na mijn opleiding direct kon beginnen in een super grote musical. De eerste show was echt heel erg spannend. Achter de schermen zaten we allemaal in de stress. Inmiddels is het gelukkig allemaal routine geworden."

Zwaar

Dat moet ook wel als je acht shows in zes dagen moet dansen. "Ik dacht dat mijn lichaam wel voor dansen gemaakt was, maar de Lion King is echt ongelofelijk zwaar. Je danst hier met zware kostuums en attributen."
Ruim een half uur voor de show begint, brengt Esmee dan ook nog even snel een bezoekje aan de fysiotherapeut van de show. "Dit is topsport, alleen het wedstrijd element ontbreekt", vertelt fysiotherapeut Wanda Schreuder.

Dansschool

En alsof dansen in de Lion King nog niet zwaar genoeg is, heeft Esmee sinds kort ook haar eigen dansschool in Haaksbergen. "Op maandag ben ik altijd vrij, dus dan ben ik in de dansschool te vinden. Ik wilde heel graag het dansen meer bekendheid geven in Twente en dat kan ik op deze manier doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.