nieuws

Open Air biljarttoernooi tussen de koeien bij Bathmen

Leden van biljartvereniging Zuidleo Dos in Bathmen houden de komende dagen een biljarttoernooi in de open lucht midden tussen de koeien.
Volgens eigen zeggen gaat het om de jongste biljartvereniging van het land. Alle leden zijn begin twintig. Ze willen met het toernooi het imago van de biljartsport verbeteren. Dat is helemaal niet zo stoffig als dat het lijkt.
De wedstrijden in het weiland beginnen donderdagavond. De finale is zondag. Er doen zo'n 160 biljarters aan mee. Inschrijven inschrijven is niet meer mogelijk.

Dichtbij

In het weiland staat een grote tent. Binnen staan zes biljarttafels. Het doek aan de zijkanten van de tent wordt weggehaald zodat de koeien dichtbij kunnen komen.
Toch kunnen de dieren niet de tent inlopen. Dan poepen en plassen ze alles eronder en staan ze de biljarters behoorlijk in de weg. Letterlijk in de openlucht biljarten gaat ook niet. De tafels staan in een weiland niet waterpas. Bovendien kunnen de tafels niet tegen felle zon en regen.
In de tent staat ook een podium voor live-muziek. Een professionele biljarter geeft een demonstratie. Publiek is welkom om naar de muziek en de biljarters te kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.