nieuws

Zandstra (Gemeentebelang): "Lijmpoging met D66 niet uitsluiten"

Hoewel het college van D66, Gemeentebelang, PvdA en CDA gisteren ruziënd een einde aan de avond maakte, wil Gemeentebelang een lijmpoging met D66 niet uitsluiten. "We hebben nooit het vertrouwen in de hele D66-fractie opgezegd", zegt fractievoorzitter Alie Zandstra.
D66 stapte gisteren uit het college nadat de andere collegepartijen het vertrouwen in D66-wethouder Robin Hartogh Heys op hadden gezegd. "We waren alleen kritisch ten opzichte van het in control zijn van deze wethouder", vervolgt Zandstra. 

Meerdere opties

Zandstra wil met het oog op de toekomst niet reageren op de woorden van D66-fractievoorzitter Bas Noor, die zich gepiepeld voelt door zijn voormalige coalitiegenoten. "Laat ik daar vandaag maar geen uitspraak over doen, met name vanwege het vervolgtraject."
De fractievoorzitter van de grootste partij in Deventer houdt alle opties verder open: "We moeten kijken wat de beste optie is om Deventer tot de verkiezingen in maart bestuurbaar te houden."
Een lijmpoging met D66 is daarbij volgens Zandstra een mogelijkheid, maar doorgaan met een college met de overgebleven drie wethouders is ook een optie.
De politieke crisis ontstond nadat het nieuw te bouwen filmtheater De Viking weer duurder uit bleek te vallen dan verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.