nieuws

Ook Overijsselse ziekenhuizen hebben wachtlijsten, vooral tekort aan oogartsen

Ziekenhuis MST locatie Ariënsplein in Enschede
Ziekenhuis MST locatie Ariënsplein in Enschede
Ook ziekenhuizen in Overijssel hebben te maken met wachtlijsten voor patiënten. Het tekort aan medisch specialisten in de regio speelt daarbij een rol. "Met name oogartsen zijn schaars", reageert Lars Wormgoor van het Medisch Spectrum Twente (MST).
Oogartsen zitten liever in de Randstad dan in Limburg, Groningen of Overijssel. "Ze accepteren eerder drie dagen in de week in Amsterdam of Utrecht dan een volle praktijk in deze regio", vertelt Wormgoor. 
Dat er een tekort aan oogartsen is, blijkt uit de wachtlijsten bij de verschillende ziekenhuizen. Zo is bij het Deventer Ziekenhuis een wachtlijst van veertien weken op de polikliniek oogheelkunde, is dit bij het MST twaalf weken, bij Isala vijftien tot achttien weken en bij ZGT tien weken.

Wachtlijsten overschrijden norm

De Volkskrant schrijft vandaag dat wachtlijsten weer oplopen en dat ook de norm regelmatig wordt overschreden. Ook in Overijssel is dit het geval. Volgens de Treeknormen moeten patiënten bij een polikliniekbezoek binnen vier weken geholpen worden of binnen zeven weken klinisch geholpen worden. 
Deze norm wordt bij meerdere ziekenhuizen overschreden. Zo zijn er in Deventer en bij ZGT zeven poliklinieken waar er langer dan vier weken gewacht moet worden, bij het MST is dit bij tien poli's het geval. Bij Isala moet langer gewacht worden bij dertien poliklinieken, of afdelingen daarvan. 
Op het overschrijden van de norm staat geen sanctie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.