nieuws

Protestactie Goorse ondernemers tegen gedeeltelijke wegafsluiting Goors stadshart

Goorse ondernemers komen in actie om te voorkomen dat een belangrijke verkeersader in het stadshart gedeeltelijk blijft afgesloten.
De ondernemersvereniging Goor Collectief roept ondernemers op om dinsdagavond massaal met bedrijfsbusjes naar het gemeentehuis te komen. Ook burgers wordt gevraagd zich hierbij aan te sluiten. De actie is een dag voor de definitieve beraadslagingen, maar de ondernemers willen hiermee een signaal afgeven aan de politiek. 
Volgens voorzitter Wiegerinck van Goor Collectief zijn de ondernemers van plan om ver te gaan in hun acties. "Eerst is nog sprake van een ludieke actie, maar als dat niet werkt dat worden de protesten grimmiger. Misschien stappen wij wel naar de rechter." 

Toename verkeersoverlast omgeving

Sinds geruime tijd is één van de wegen vanuit het centrum richting het industriegebied gedeeltelijk afgesloten via eenrichtingsverkeer. Hierdoor is de verkeersveiligheid in het geding op meerdere plekken in de directe omgeving zoals in de Bunschotenstraat, Blauwververij en Laarstraat.
Een overgrote meerderheid van de Goorse bevolking wil dat de verkeersader in de Molenstraat weer geheel open gehad, behalve voor vrachtwagens, maar een raadsmeerderheid is daar tegen.
Ondanks meerdere gesprekken tussen verantwoordelijk wethouder Scholten en de Goorse stadsraad en ondernemers, is er geen overeenstemming bereikt. Woensdagavond moet de gemeenteraad een besluit nemen.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.