nieuws

Raad Hof van Twente door de bocht: belangrijke verkeersader Goor gaat toch geheel open

Onder druk van verzet vanuit de lokale bevolking en ondernemers, is een meerderheid in de gemeenteraad van de Hof van Twente nu voor de totale heropening van de belangrijke verkeersader, de Molenstraat in het stadshart van de kern Goor.
Dat blijkt uit een rondgang langs diverse fracties in de gemeenteraad. Was een meerderheid eerder deze week nog voor handhaving van de Molenstraat als éénrichtingsweg, dat is niet langer het geval. 

Diverse fracties maken ommezwaai

Oppositiepartij PvdA met 4 zetels is na gesprekken met omwonenden van mening dat de weg weer geheel open moet. De grootste partij: het CDA, is niet langer tegen heropening, maar wil een onderzoek. Coalitiegenoot VVD met 4 zetels twijfelt nu ook. D66 en SP waren al voor heropening waardoor er een raadsmeerderheid is om de belangrijke verkeersader in z'n geheel te heropenen. 
Tientallen Goorse ondernemers bereiden zich voor op een grote protestactie op het plein voor het gemeentehuis waar de raad dinsdag een beslissing moet nemen. Ook de Goorse stadsraad wil dat de weg geheel wordt heropend.
In Goor woedt al maanden een discussie over de gevolgen van het gedeeltelijk afsluiten van de Molenstraat. Dat heeft de afgelopen maanden geleid tot extra verkeersdrukte in de nabijgelegen woonwijken waar veel kinderen wonen. 

Wegdek verkeersader beklad met pijlen

Als ludieke actie hebben onbekenden de afgelopen nacht op het wegdek van de Molenstraat met verf pijlen aangebracht die verwijzen naar de heropening van de belangrijke verkeersader. De Goorse ondernemersvereniging Goor Collectief die gaat protesteren weet niet wie achter de verfactie zit, maar is blij met het initiatief, aldus voorzitter Wiegerinck. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.