nieuws

Tweede Kamer gaat vragen stellen over problematiek dwaze vaders

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) gaat volgende week vragen stellen aan de Minister van Veiligheid en Justitie over de problematiek rondom dwaze vaders. RTV Oost besteedde deze week ruim aandacht aan de problematiek van de dwaze vader. "De rechter heeft mogelijkheden om op te treden wanneer de omgangsregeling niet wordt nageleefd. Ik wil weten waarom dat toch niet altijd gebeurt."
Ook Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) weet van vaders dat de wet niet gehandhaafd wordt. "Het belang van het kind staat voorop en het lijkt mij niet in het belang van het kind dat het zijn vader niet ziet." Wel vindt hij dat er voorzichtig om gegaan moet worden met de inzet van politie. 
D66 zet zich samen met de VVD al langer in om waarheidsvinding binnen deze problematiek mogelijk te maken. "De instanties die beslissen dat de omgang tussen een kind en een ouder wordt stopgezet, moeten uitzoeken of beschuldigingen kloppen." Rechter Visser, die namens de Raad voor de rechtspraak optrad in de afleveringen, hoopt dat de uitzendingen meer los maken en dat er een goed debat volgt.

Hoop

Helaas is het ook voor de politiek een ingewikkeld dilemma. Maar pedagoog Joep Zander is er van overtuigd. "De eerste stap naar een oplossing, is er over praten." De vaders die nu op tv hun verhaal vertelt hebben, hopen dat er nog meer vaders én moeders, die in deze problematiek terecht zijn gekomen, hun verhaal aan de politiek kenbaar maken. Zodat inzichtelijk wordt  hoe groot het probleem is. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.