nieuws

Tientallen boetes bij verkeerscontroles in wijken in Hengelo

Bij verkeerscontroles in verschillende wijken in Hengelo zijn gisteren tientallen boetes uitgedeeld. De controles werden gehouden na klachten van bewoners van de wijken.
Bij een controle op de Kuipersdijk werden 's middags veertien boetes uitgedeeld. Zeven bekeuringen werden uitgedeeld vanwege het niet dragen van de autogordel. Drie bestuurders gingen op de bon omdat ze niet handsfree belden en twee automobilisten hadden de verlichting van de aanhangwagen niet op orde.

Verder kreeg een snorfietser een bekeuring voor het overschrijden van de maximale snelheid en één bestuurder kreeg een boete omdat het rijbewijs niet direct kon worden getoond.

Snelheid

Op de Parijsstraat, waar 30 kilometer per uur gereden mag worden, werd de snelheid van 131 voertuigen gecontroleerd met een lasergun. Alle bestuurders reden te hard. 109 voertuigen reden tussen de 30 en 40 kilometer per uur.
Met achttien bestuurders die tussen de 40 en 50 km/u reden en vier weggebruikers die tussen de 50 en 60 kilometer per uur reden werd een stevig gesprek gevoerd. Boetes werden er niet uitgedeeld.

Dubbel zo hard

Op de Wegtersweg werden vijf boetes uitgedeeld. Twee keer voor het niet dragen van de autogordel en twee keer voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 100 kilometer per uur, terwijl de maximum snelheid 50 kilometer per uur is. Ook werd een boete uitgeschreven voor een verkeerd kenteken op een aanhangwagen.
Ook op de Esweg werd gecontroleerd. In een uur tijd werden elf boetes uitgedeeld. Acht bestuurders gingen op de bon omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheden bedroegen 83 en 102 kilometer per uur. Twee keer werd er bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één bekeuring werd uitgeschreven voor het niet handsfree bellen.
Bij controle op de Westermaatweg, waar weinig voertuigen reden, werden geen overtredingen geconstateerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.