nieuws

Satudarah Eastside: 'Burgemeester misbruikt bevoegdheden en voert hetze'

TcTubantia publiceert serie artikelen reconstructie handelswijze Enschede tegen Satudarah
TcTubantia publiceert serie artikelen reconstructie handelswijze Enschede tegen Satudarah
Kopstukken van de Satudarah Eastside vinden dat burgemeester Van Veldhuizen zijn bevoegdheden misbruikt en een hetze voert tegen de Outlaw-motorclub.Â
Dat stelt raadsvrouw Blonk namens de leiding van de Oostelijke tak van de Satudarah. Volgens de leiding is het bedenkelijk dat horeca-gelegenheden op deze wijze worden benaderd en onder druk worden gezet om de motorclubleden buiten de deur te houden. 
Ook al omdat de betreffende uitbater, volgens de raadsvrouw, geen enkele overlast heeft van de Satudarah. De Twentsche courant Tubantia publiceert sinds vrijdag een serie artikelen waarin het optreden de afgelopen tijd van de gemeente Enschede tegen de Satudarah wordt gereconstrueerd.
Zaterdag publiceerde de krant het relaas van een Enschedese horecabaas die door Van Veldhuizen onder druk werd gezet om in de toekomst geen leden van Satudarah meer toe te laten. De burgemeester laat de uitbater weten desnoods een inval in het cafe te zullen doen en de tent te sluiten. 
Van Veldhuizen vindt dat hij niets verkeerds heeft gedaan. Een hoogleraar denkt daar anders over. Hij vindt dat de burgemeester op het randje van het toelaatbare balanceert en er soms over heen gaat. 
De bond van wetsovertreders heeft inmiddels aangifte gedaan tegen burgemeester Van Veldhuizen van Enschede. De aangifte is gedaan bij de hoofdofficier van Justitie in Arnhem. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.