nieuws

Bungeejumpongeluk op Truckfestijn in Balkbrug, man uit Dedemsvaart gewond

Bij het Truckfestijn in Balkbrug is vanmiddag een 27-jarige man uit Dedemsvaart gewond geraakt bij een ongeluk met een bungeejumpattractie. De man is, door nog onbekende oorzaak, uit de hijsbak gevallen van een hoogte van zeven tot tien meter.
Het slachtoffer is gewond geraakt aan hoofd en schouder. Voor de zekerheid is een traumahelikopter geland, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig. 
Hoewel niet exact duidelijk is wat er is gebeurd, heeft de eigenaar van de attractie gehoord dat iemand uit een hijsbak is gevallen nadat 'er iets gescheurd is'.
De attractie is van evenementenbureau Action Events uit Heemstede. De eigenaar is onderweg vanuit Haarlem naar Balkbrug om zich op de hoogte te laten stellen van het ongeval. Volgens de eigenaar 'is er iets gescheurd'. Ook de organisator van het Truckfestijn bevestigt het ongeval, maar is op dit moment te aangeslagen om een eerste reactie te geven. 

Drop Zone
De bewuste attractie: de Drop Zone, stelt deelnemers in staat om van een twintig meter hoogte een vrije val te beleven. Het speciale valblok, met een magneet-techniek, zorgt ervoor dat de deelnemers op tijd afgeremd worden voor een veilige en zachte landing. Deze Drop Zone wordt uitgevoerd vanuit een vijfmansbak die aan een kraan is bevestigd. 
Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren en er behoefte aan hebben, wordt slachtofferhulp aangeboden op het terrein.
Getuigen
De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt er gevraagd om beeldmateriaal van het ongeluk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.