nieuws

Maurits Lammertink ziet aanval stranden in achtste touretappe

Maurits Lammertink
Maurits Lammertink
In de achtste etappe van de Tour de France is Maurits Lammertink lang in de aanval geweest. De Katusha-renner uit Enter trok met een grote groep van vijftig renners ten aanval, maar hij en het overgrote deel van de vluchters werden in de kraag gevat door het peloton.
Er bleven uiteindelijk vier renners vooruit in de eerste echte bergetappe van de Tour, waaronder Robert Gesink. De Nederlander kwam sterk voor de dag maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het Franse talent Lilian Calmejane. Gesink kwam een halve minuut na de winnaar als tweede over de meet, vlak voor het uitgedunde peloton. In het algemeen klassement staat Lammertink op 37 minuten achterstand van geletruidrager Chris Froome. 

Timmer

Sunweb-renner Albert Timmer uit Hardenberg staat na ruim een week koers al meer dan een uur achter de leider in het klassement. Timmer was met zijn ploeg ook vandaag in de aanval, maar Laurens ten Dam en kopman Michael Matthews konden niet met de besten mee. De ploeg is nog op zoek naar de eerste overwinning. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.