nieuws

Truckfestijn Balkbrug gaat door, bungeejumper in ziekenhuis met botbreuken

Bungeejumper gewond in Balkbrug
Bungeejumper gewond in Balkbrug
Het Truckfestijn in Balkbrug gaat vanavond en morgen, ondanks het ongeluk met een bungeejumper, gewoon door. "Het slachtoffer heeft meerdere botbreuken en voor zover we nu weten geen ernstig (hersen)letsel", laat de organisatie weten.
Vanmiddag raakte een 27-jarige man uit Dedemsvaart gewond bij een sprong uit de twintig meter hoge bungeejumpattractie. Na de sprong moet een speciale kabel de snelheid remmen. Maar de hoofdkabel knapte en de man viel zeven tot tien meter naar beneden.
De organisatie is erg geschrokken van het ongeluk en betreurt de situatie. "We hopen ten zeerste dat het letsel meevalt", laat Raymon Koggel namens de organisatie weten. "Het slachtoffer is een bekende van ons en we leven heel erg met hem mee. We hopen natuurlijk dat hij er heel snel weer bovenop komt."
Attractie jaar oud 
De attractie is van evenementenbureau Action Events uit Heemstede, een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. "Ook zij zijn ernstig geschrokken", vertelt Koggel.
"De attractie is nog geen jaar oud, dus dit had niemand kunnen bedenken. Er wordt onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar voor nu is de toestand van het slachtoffer het allerbelangrijkste en nogmaals, we hopen dat hij er snel weer bovenop komt."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.