nieuws

Geen aparte vergunning bungeejump Truckfestijn Balkbrug, attractie komt niet terug

De vergunning die de gemeente Hardenberg had afgegeven voor het Truckfestijn in Balkbrug, gold voor het hele evenement. Er was geen aparte vergunning voor de bungeejumpattractie. Een man raakte gisteren gewond toen het touw knapte tijdens een sprong.
Burgemeester Peter Snijders bracht vanmiddag een bezoek aan het Truckfestijn om met de organisatie te praten. Snijders liet weten na te denken om de vergunning in de toekomst anders te verlenen. "Misschien wel een vergunning per onderdeel afzonderlijk."
De attractie werd gistermiddag na het ongeluk direct weggehaald. "We willen de bezoekers er niet mee confronteren", vertelt Raymon Koggel namens de organisatie. Het touw en een katrol zijn in beslag genomen voor onderzoek.
"Dit was de eerste en de laatste keer dat wij dit onderdeel op het Truckfestijn in Balkbrug hebben."

Toestand slachtoffer

Een 27-jarige man uit Dedemsvaart viel gisteren vanaf ongeveer tien meter naar beneden nadat het touw was geknapt tijdens zijn sprong. Er lijkt op dit moment geen sprake te zijn van inwendige bloedingen, schrijft de familie van het slachtoffer op Facebook. 
'Op dit moment wordt hij op de intensive care in slaap gehouden. Het medisch personeel houdt de druk in zijn hoofd goed in de gaten; dit is nu rustig. Het is wachten tot hij stabiel genoeg is om meerdere langdurige operaties aan te kunnen.'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.