nieuws

Organisatie Truckfestijn: fabricagefout waarschijnlijk oorzaak ongeval bungeejump

Een fabricagefout is waarschijnlijk de oorzaak van het bungeejumpongeval tijdens het Truckfestijn in Balkbrug. Bij het ongeluk raakte zaterdagmiddag een man zwaargewond toen het touw knapte tijdens de sprong. De man viel tien meter naar beneden.
Met die opmerking loopt de organisatie vooruit op het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Politie en Inspectie hebben onderdelen van de attractie, zoals touw en katrollen, in beslag genomen voor nader onderzoek. De rest van het materiaal is door de eigenaar nog diezelfde avond weggehaald.
De attractie is nog maar een jaar oud. Eigenaar Action Events is ook ontdaan door het ongeluk waarbij een inwoner van Dedemsvaart diverse botbreuken opliep. Hij ligt nog in het ziekenhuis in Zwolle.

'Vergunningsysteem wellicht op de schop'

Volgens de organisatie was er even de vrees voor hersenletsel. "Maar dat blijkt niet het geval", aldus woordvoerder Koggel. Burgemeester Snijders van Hardenberg nam zondagmiddag poolshoogte bij de organisatie. Hij wil onderzoeken of het vergunningensysteem voor dergelijke evenementen moet worden aangepast.
Voor het truckfestijn was een vergunning afgegeven, maar er is niet apart gekeken naar de veiligheid van de bungeejumpattractie. "Misschien moeten we dat in de toekomst wel doen", aldus Snijders.

'Incident smet op Truckfestijn'

De organisatie van het truckfestijn laat weten dat de komst van de bungjumpattractie de eerste, maar tegelijkertijd ook de laatste keer was.
Koggel: "Dit incident is echt een smet op de editie 2017 van het Truckfestijn."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.