nieuws

Gemeenteraad Oldenzaal voorlopig verder zonder D66

Gemeenteraad Oldenzaal moet het zonder D66 doen
Gemeenteraad Oldenzaal moet het zonder D66 doen
De voltallige fractie van D66 in Oldenzaal heeft haar functie neergelegd. Waar de partij vorige maand nog door drie raadsleden werd vertegenwoordigd, is er nu niemand meer over.Â
Dat meldt dagblad Tubantia. Volgens de krant zijn de gebroeders Sasha en Andreas Boers per direct opgestapt. Het derde raadslid, Yuri Ankone, had al zijn functie neergelegd per 1 juli.
Er is nu dus geen D66'er meer over om de partij te vertegenwoordigen in de raad. 

Lijsttrekkerschap
De reden van vertrek is de verkiezing van Mari Ailo-Zaia als lijsttrekker voor de afdeling Oldenzaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, zegt afdelingsvoorzitter Ben Gerrits tegen de krant. Ailo-Zaia versloeg Sascha Boers met een grote partijmeerderheid.
Gerrits noemt het een 'bizarre situatie'. "Het hart ligt duidelijk niet bij onze partij maar bij henzelf. Het commitment voor D66 is blijkbaar voor een kwartje te koop", zegt de afdelingsvoorzitter.
Sasha Boers zegt op zijn beurt dat hij en zijn broer nu de legitimiteit missen om voor D66 als raadsleden op te treden. Hij en zijn broer gaan verder als onafhankelijke fractie.

Creatief oplossen
Hoe het nu wordt opgelost is nog niet duidelijk. Volgens Gerrits is er contact met het landelijk bureau om het 'creatief op te lossen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.